Nieuws

Eindelijk actie voor Klimaatneutraal Berkelland

Op 17 mei stemt de gemeentraad waarschijnlijk in met een nieuw Energie Uitvoeringsprogramma (EUP). GroenLinks heeft er jaren op aangedrongen. Nu komt het er dan van! Doel is om in 2030 energieneutraal te zijn in Berkelland. In het nieuwe programma gaat het het om maatregelen voor de eerste drie jaar.

Lees verder

Géén varkensstal aan de Grolseweg

Nadat de gemeenteraad vorig jaar tegen het vernieuwen en uitbreiden van een varkensstal aan de Grolseweg in Beltrum heeft gestemd, is in de raadsvergadering van vorige week nog weer eens gesproken over het wel of niet toestaan van een nieuw varkensbedrijf aan de Grolseweg in Beltrum. Dat was nodig in verband met een rechtszaak. Het gaat om het verbouwen en vergroten van een bestaand varkensbedrijf. GroenLinks heeft – wederom – aangegeven dat we zeker op die plek géén groot, nieuw varkensbedrijf willen.

Lees verder

motie: onderzoek sluiting huisartsenpost Borculo

GroenLinks vindt dat de gemeente Berkelland zich niet zomaar moet neerleggen bij het sluiten van de huisartsenpost in Borculo. Wij vinden dan ook dat de sluiting nader onderzocht moet worden. En dat er informatie wordt verstrekt aan gemeente en vooral aan inwoners van Berkelland. Een motie die het college daartoe oproept is door de gemeenteraad aangenomen.

Lees verder

Vanavond afdelingsvergadering

Vanavond om 20.00 uur is er weer een afdelingsvergadering van GroenLinks Berkelland. Plaats van handeling is HCR Prinsen te Haarlo.

Eénieder is van harte welkom om mee te luisteren en mee te praten.

Berkelland stemt tegen Associatieverdrag

Berkelland heeft gisteren in meerderheid tegen het Associatieverdrag met Oekraïne gestemd. Van alle mensen die mochten stemmen, is 32,1% ook echt gaan stemmen. 57,9% van de stemmers is tegen het Associatieverdrag; 41,4% heeft voor gestemd. GroenLinks heeft (samen met anderen) campagne VOOR het Associatieverdrag gevoerd. Helaas is het niet gelukt om een meerderheid te krijgen voor het verdrag.

Lees verder

Pagina's